Monetitzaaaar! Història de com convertir un hobby en un treball rendible

Ella havia viscut a Noruega, Itàlia, Argentina, Barbados… I parlava diversos idiomes. Italià, anglès, noruec, suec… A més del català i el castellà clar.

Era conscient que, si no els practicava, a poc a poc s’oblidaria parlar-los correctament. Però quina mandra anar a una acadèmia d’idiomes si el que ella volia era xerrar de manera informal!

Aleshores va pensar: quina guai seria reunir-me amb un grup de gent de diferents nacionalitats per practicar prenent una cervesa o una copa de vi!

Va buscar a Google i a Facebook. Va trobar algun grup que feia temps que no es reunien o els horaris que es reunien coincidia que estava treballant. Aleshores va parlar amb algunes persones d’un grup de Facebook que també volien practicar i van quedar aquest divendres en un bar.

Ho va fer per Facebook i a la primera reunió van acudir 5 persones.

A la següent setmana va crear el primer esdeveniment a Facebook i en van ser 20. Cada setmana el número anava pujant de manera exponencial.

Hi va haver un moment que venien més de 100 persones a les trobades dels divendres a la nit.

De vegades, quan estava amb ella i el grup d’amigues que compartim (totes havíem estat a la incubadora d’empreses de Barcelona Activa), li qüestionàvem el següent:

– Tia, està genial el que fas, però realment et suposa una feina prèvia convocar tota aquesta gent, moure xarxes socials, pagar la quota del grup de Meetup i atendre tothom quan arriben i pregunten que com funciona això dels intercanvis… Has pensat com ho monetitzaràs?

L’Aina sabia que si volia convertir el seu hobby en un negoci havia de trobar una solució, perquè s’adonava que li comportava una feina que al principi no s’havia plantejat.

Així, les nostres amigues i jo arribàvem als intercanvis al crit de: MONETIZAAAAR!! L’Aina es posava molt nerviosa i ens feia callar. I per fi un dia va trobar la solució:

Va parlar amb el bar i li va dir que volia cobrar una comissió per cada persona que portava, ja que totes aquestes persones consumien.

El bar va acceptar encantat.

Ara l’Aina organitza diversos intercanvis a Barcelona i és molt coneguda entre els expats que viuen a la Ciutat Comtal.

Dimecres l’intercanvi és a Soda Bus (Eixample) i aplega unes 70-100 persones. L’anomena The Wednesday Language Exchange.

Els dijous és a l’Space Cowboy (al Born) i reuneix unes 60-90 persones. És The Thursday Language Exchange.

Els divendres és a l’Estació de França i aplega unes 200-300 persones. És The Friday Language Exchange.

A l’estiu organitza el Sailing & Language Exchange, on un grup de 10 persones surt a navegar en un veler per la costa de Barcelona.

Un cop al mes és el Paella & Language Exchange. Amb unes 15 persones. I també de manera mensual organitza el Brunch & Language Exchange. També amb unes 15 persones.

Crec que no havia comentat que l’Aina és professora d’espanyol per a estrangers. Per això aquests intercanvis són una molt bona manera per captar alumnes que la contracten per a classes particulars.

També la truquen  d’escoles d’idiomes i de recursos humans que requereixen perfils internacionals per col·laborar o associar-s’hi.

Aquest mes d´octubre farà 8 anys del primer intercanvi. L’Aina celebrarà aquest esdeveniment en un lloc molt especial: l’SKYFALL cocktail club. Et remeto la seva web (que he fet jo) per si vols fer una ullada a tots els esdeveniments que organitza i inscriure’t als seus intercanvis gratuïts d’idiomes. Click aquí.

Sóc la Núria Posa, em dedico al màrqueting digital, pàgines web ia realitzar plans de màrqueting que impulsaran el teu negoci a un altre nivell.