Hola canari. Adéu canari

Aquestes vacances escoltàvem amb cotxe de camí a Navarra el podcast de Nadie Sabe Nada, d’Andreu Buenafuente i Berto Romero. En un dels programes, Berto explicava la història següent:

De petit els pares van comprar un canari. Ell ara no compararia mai un animal, però llavors, de petit, li feia gràcia tenir un ocellet a casa. Total, que l’ocellaire que se’l va vendre els va dir que si li ensenyaven, l’animalet podia aprendre a parlar.

Berto llavors va dir: “Però, com pot aprendre a parlar?”

I el ocellaire es va explicar: “Si li repeteixes una paraula molt sovint és molt probable que l’aprengui i la repeteixi”. Berto llavors es va posar com a missió fer que el seu ocell parlés.

En arribar a casa es va plantar davant de l’ocell i va dir: HOLA. I després va repetir: HOLA, HOLA, HOLA, HOLA, HOLA. Als 5 minuts ja estava cansat i va pensar que havia de trobar una altra manera d’assolir el seu objectiu. Va agafar llavors un casset de 90 minuts i va gravar 90 minuts d’HOLAS. L’endemà se’n va anar a l’escola deixant el radiocasset en mode auto-reverse amb la seva gravació posada a l’habitació de l’ocell.

Quan va tornar a casa després de la jornada escolar va anar corrents a veure l’ocell. Va apagar el radiocasset i li va dir a l’ocell: HOLA. No va obtenir cap resposta.

Aquella nit, l’ocell va tenir una embòlia o un ictus quedant-se amb la meitat del cos paralitzat. I va morir al cap de pocs dies.

Què té a veure això amb el màrqueting?

Crec que el ocellaire tenia raó amb el que li va dir a Berto, però Berto va voler imposar la seva voluntat en lloc de permetre que l’animalet aprengués de forma orgànica i natural.

T’has fixat que hi ha marques que te les trobes fins i tot a la sopa? Caixabank, Nike, Estrella Damm… Anuncis a la tele, rodes de premsa, photocalls, balles publicitàries, festivals de música…

Heu escrit un article en una revista? Per què no proves a escriure cada mes en aquesta revista?

Tens un compte a Instagram? Aprofita aquest canal i publica vídeos i històries cada dia, és gratis!

T’han entrevistat en un programa de ràdio? Intenta ser present com a col·laborador recurrent i veuràs com canvia la cosa!

Amb el temps la gent dirà: segueixo tal professional a Instagram que m’encanta.
O escolto un programa de ràdio on hi ha tal col·laborador que diu tal o pasqual.

O estic enganxat als articles d’un professional d’aquesta revista.
I eventualment repetiran les frases, et compraran i et recomanaran.