Què és el copywriting?​

El copywritting és escriure de manera adequada i convincent a un segment del mercat que busca el que tu tens.

Gràcies a aquesta escriptura persuasiva, aconsegueixes que els teus potencials clients actuïn i comprin els teus productes o contractin els teus serveis.

És molt important entendre que no embenis a tothom i que els teus textos van únicament dirigits a aquelles persones que somien amb la teva solució.

Aquests que són conscients que tenen un problema que han de resoldre: parlar millor en públic, baixar de pes, comprar-se una casa més gran, alleujar els dolors de regla, aprendre a pintar, solucionar els problemes de parella, etc

Per a començar a escriure textos de venda has de fer-te aquestes dues preguntes:.

  • ¿Qué problema o dolor tiene tu cliente potencial?
  • De quina forma contribueix el teu producte o servei a solucionar-ho?

Copywritting i landing pages

Les landing pages o cartes de venda són pàgines pensades a vendre un únic producte o servei, sense enllaços o distraccions a altres recursos.

Quan es tracta de vendre és important posar el focus i anar directe a un únic tema molt concret.

A vegades, quan embenem diferents productes o oferim diferents serveis, fem una comunicació que pot semblar que no som experts en res.

Si ets terapeuta pots comunicar que ets psicòloga i terapeuta Gestalt i que tractes en les teves consultes temis de parella, familiars i creences limitants. (ambigu, poc clar i sembla que fas moltes coses però que no ets experta en cap en concret).

O pots dir: soc psicòloga Gestalt experta en comunicació no violenta. (això és molt més concret, però centra el focus en el meu com a professional i no en el client).

El nostre client només està preocupat a resoldre el seu problema​

A veure aquesta altra opció: Nutricionista experta a resoldre desajustaments en la regla a través de l’alimentació.

Això és ja més interessant… Si tinc desajustaments en la regla, aquesta experta els pot solucionar de manera natural.

Un altre exemple: una vida sense tòxics, descobreix els nostres productes d’higiene que respecten el teu cos i el medi ambient.

Si ets una persona molt conscient de tots

L’escriptura de vendes aplicada a landing pages consisteix a explicar de manera senzilla el camí que seguirà el teu client potencial des d’abans de conèixer-te, fins a la seva transformació havent solucionat el seu problema.

Alguns dels apartats que hauria de tenir una landing page són:

Primer li diràs que entens com se sent, que el teu també et senties així abans perquè vas passar pel mateix. Pots tocar els seus punts de dolor perquè entengui que ho comprens.
Després explicaràs com pots acompanyar-ho en el seu procés i per què el teu ets la seva millor opció.

I finalment explicaràs com se sentirà després d’haver-se transformat. En aquest punt pots utilitzar textos de clients satisfets, que compten la seva experiència i com els ha canviat la vida després d’utilitzar la teva solució.

Un altre element essencial de qualsevol landing page són les anomenades a l’acció o “Call to action”. Es tracta de botons amb enllaços que indiquen a l’usuari el que ha de fer. En la majoria dels casos és un: COMPRA AQUÍ, INSCRIU-TE ARA, DESCÀRREGA EL EBOOK AQUÍ…

Exemples de landing pages

Et deixo a continuació algunes webs i landing pages molt ben resoltes a nivell de textos:

Espero que aquest contingut sigui del teu interès!