Per fi vaig fotre un polvo

“Feia mesos que no lligava i per fi vaig fotre un polvo!” Però… d’on ve aquesta expressió?

Com que l’ésser humà és viciós per naturalesa, quan no hi havia ratlles de coca que animinessin les festes dels rics, hi havia una fina pols de color tabac anomenat rapé. Quan s’esnifa rapé són comuns els esternuts, i aquests resultaven molestos sobretot per a les persones que no ho esnifaven.

És per això que les persones que consumien tabac en pols habituaven a retirar-se a una altra habitació per no molestar i per introduir una mica d’aquesta polseta al seu aristocràtic nas i, així, aguantar millor el tedi de les seves vides riques i acomodades.

Aquest moment era una excusa perfecta perquè les parelles es poguessin absentar i anar a una altra habitació per mantenir relacions sexuals durant les festes sense aixecar sospites. Entre esnifada i esnifada, les parelles aprofitaven per… “fotre un polvo”.

En el màrqueting… “Cal fer l’amor als nostres clients i no fer-los un pols…”.

Fer l’amor, tindre sexe… per a alguns és el mateix, per a altres no. Hi ha gent que només diu que té sexe, d’altres que només fan l’amor.

Uns quants consideren que es poden fer totes dues coses. Les empreses pensen i fan una cosa semblant. I potser unes poques que es poden fer totes dues coses. I sí, efectivament és una metàfora. Però és clar…això és una clara al·lusió a que tractem els nostres clients, de manera efímera, esporàdica, asèptica i manca d’afecte.

Maximitzem la relació a curt termini, intentant forjar relacions un a un, sense tenir en compte la fidelització i considerar el client des del punt de vista del seu valor en el temps.

Això, lluny de ser una teoria, és de pura evidència; és més barat fidelitzar un client que captar-ne un de nou. És, sens dubte, un tema complicat que dóna lloc a moltes opinions diferents, per la qual cosa és important que tinguis ben clars els teus ideals: no hi ha una única opció correcta.

Com a empresa i marca tampoc no hi ha regles fixes. Potser has de tenir clar quins són els teus objectius, no hi ha una opció única.

Així que ja ho saps. De vegades amb alguns clients sí que serà necessari el sexe i “aquí t’enganxo i aquí et mato”.

Però si vols que el teu negoci perduri en el temps i mantenir la relació, pensa com fer l’amor als teus clients per conquerir-los.