Olorar pets: una feina a la Xina

La Xina, el segon país amb l’economia més gran del món, ofereix tota una gamma de treballs de tota mena, inclòs un de molt particular: olfactador de flatulències. Sí, com has llegit. Encara que us pugui semblar mentida, aquests professionals guanyen fins a 100.000 dòlars l’any. Tot i això, sí que hi ha límits: els candidats han de tenir entre 18 i 45 anys, no prendre alcohol ni fumar cigarrets, com tampoc tenir problemes nasals.

I et preguntaràs… amb quina finalitat va néixer aquest peculiar ofici? Diguem que si els excrements donen moltes pistes sobre com estem gastrointestinalment parlant… passa el mateix amb les emissions en forma de gas. Una olor molt forta pot assenyalar la presència d’una hemorràgia o tumors al sistema digestiu, asseguren els experts, mentre que olors fortes com l’all indiquen que s’està menjant en excés.

Imagina l’anunci a la premsa: “es busca persona sense problemes respiratoris i amb àmplia capacitat pulmonar perquè destapin al nas un tub d’assaig amb un pet dins”. ¡In-creïble!

Igual que aquests tastadors treballen per buscar un problema o malaltia específica, en el màrqueting i SEO passa el mateix amb el “long tail”. Aquest terme significa literalment “cua llarga” i s’usa per referir-nos als termes de cerca molt específics. Per exemple, sabatilles seria una paraula clau genèrica, mentre que sabatilles per córrer una marató de muntanya seria una paraula clau long tail.

Aquests termes solen tenir poques cerques, però si aconseguim posicionar la nostra web per a moltes paraules clau long tail, al final haurem sumat una font de trànsit molt rellevant, i això és ideal!

I bé, com imaginaràs… els tastadors de flatulències no tenen gaire competència al mercat. Doncs amb les long tail passa el mateix: tenen moltíssima menys competència que les paraules clau genèriques, per la qual cosa posicionar-nos als primers llocs de Google és molt més senzill.

A més, en tractar-se de cerques molt específiques, les possibilitats de conversió són molt més grans. Un usuari que busca sabatilles pot estar buscant informació general, o potser us interessin unes sabatilles de bàsquet, per exemple. Mentre que si busqueu “sabatilles per córrer una marató de muntanya”, sabem que està interessat en un producte molt específic.

Amb aquesta visió, el model econòmic de l’actualitat ha aconseguit que la venda al detall obtingui beneficis amb preus baixos, i això és degut, en gran part, a l’avenç de la tecnologia.

I tu, ja implantes aquesta estratègia SEO?