Mao Tse i les flors de plàstic

Fa anys vaig estar de motxillera viatjant per la Xina. Va ser el 2007. Vam veure óssos pandes, els Guerrers de Xian, Hong Kong, Xangai, la Gran Muralla, la Ciutat Prohibida, el temple del Cel, la ciutat subterrània de Dixia Cheng a Pekin, molts budes, molts santuari, banys molt bruts… I també el cos embalsamat del dictador comunista Mao Tse-Tung. El seu cos estava en un mausoleu ubicat a la plaça de Tiananmen.

El cos de Mao descansa encara avui protegit per un taüt de vidre, en què les parts visibles del dictador resten envoltades per una atmosfera seca, mentre que les no visibles estan xopes per un líquid impossible d’observar a simple vista (Wikipèdia m’ha ajudat amb l’explicació).

Veure aquest personatge embalsamat impactava. Però el que més sorprenia era que per entrar al mausoleu hi havia una cua llarguíssima de xinesos nostàlgics del dictador.

Al peu de les escales del mausoleu podies comprar un ram de flors de plàstic, semblava que t’endinsessis en un passadís d’un tot a 100 ple de decoració floral antiquada.

Després els visitants accedien a l’interior del mausoleu, veien el seu ídol, deixaven el ram en una cantonada, juntament amb els altres centenars de rams i una senyora malhumorada els feia passar ràpid que hi havia més gent que volia mostrar els seus respectes al dictador. Amb el meu company de viatge vam comentar que el negoci de les flors era rodó:

Compraves les flors de plàstic en entrar, les deixaves al dictador i te n’anaves. Segurament quan tancaven el circ la senyora simpàtica les tornava al tot a cent de l’entrada per a la jornada següent.

I què té això a veure amb el màrqueting?

Doncs que crees un lead magnet un dia, ja sigui un ebook o un webinar i el feu a córrer perquè et generi entrades al teu embut de vendes.

Un negoci brillant, els recursos gratuïts marxant sols i els leads rebent les comunicacions en mode automàtic amb un copy brillant enfocat a venderrrr. Diferent públic, però sempre els mateixos correus electrònics.

I tu, igual que la nostra amiga que feia passar rapidesa als xinesos pots fer igual. Si vols anar més ràpid i captar més e-mails, doncs una campanya de social ads o Google ads anunciant el teu recurs gratuït.

Aquest anunci va a una landing amb un copy genial, se subscriuen al teu newsletter, es descarreguen el teu ebook, reben la teva cadena d’e-mails programada en mode automàtic i et compren.

Pim-pam-pum

Sóc la Núria Posa, faig plans de màrqueting, embuts de venda i automatitzacions de correus electrònics.