El que opino sobre col·laborar amb famosos

Segons aquest article del Confidencial, hi ha molts famosos que no arriben a final de mes: https://www.elconfidencial.com/cultura/2022-07-16/persona-famosa-todo-mundo-habla-final-mes_3461115/

T’explico la següent història que em va passar fa 10 anys:

Fa temps vaig conèixer una actriu de telenovel·la del migdia. Era una d’aquestes actrius que quan la veus pel carrer dius, em sona la cara, la conec de la tele! Però realment no tens ni idea de qui és. 

Jo llavors tenia una marca de roba, dissenyava, cosia i intentava vendre. I el representant d’aquesta actriu es va posar en contacte amb mi amb la proposta següent: tu li regales un vestit i ella li posa per a aquesta gala que hi haurà un munt de mitjans de comunicació i el teu vestit sortirà a la tele ia les revistes del cor.

Com comprendràs jo estava emocionadíssima: una actriu que no sabia qui era, però que després d’una recerca a Google vaig reconèixer ràpidament, portaria un dels meus vestits en no sé quina gala!! Jo tenia 30 anys i estava flipadíssima amb la proposta.

Jo no vaig veure el meu vestit a la televisió ni res, però la representant em va enviar un parell de retallades de premsa, per la qual cosa em vaig quedar més o menys contenta, perquè em van permetre presumir una mica en xarxes socials compartint la seva foto.

Uns dies després, l’actriu em va trucar per si volia anar a prendre alguna cosa amb ella. Vaig pensar que no devia tenir gaires amics. Però vaig ser perquè era qui era ia una actriu no li dius que no aniràs a prendre alguna cosa amb ella.

Així passaven els mesos i m’anava trucant com si fóssim super amiguis. Al cap del temps em va demanar un altre vestit per a una altra gala. Li vaig donar una mica de mala gana i qüestionant-me quines punyetes estava fent…

Resumint, que al cap de poc vaig deixar de donar-li roba i ella va deixar de trucar. El que té de bo aquesta història és que, anys més tard, vaig veure que la germana d’una amiga que té un centre d’estètica a Barcelona havia fet un post en instagram amb una foto de l’actriu.

L’acompanyava amb un text que deia així: Avui ha vingut a visitar-nos @l’actriu Actriu que admirem moltíssim i a més una dona meravellosa. MIL GRÀCIES PER CONFIAR A @centrodeestetica T’esperem quan vulguis per mimar-te i cuidar-te com et mereixes!

Quan ho vaig veure vaig pensar: “Alaaa… s’ha passat, però si segur que no sabia com es deia!” I al cap de pocs mesos em vaig trobar amb la Gemma, la propietària del centre d’estètica i germana de la meva amiga. Ens vam parar per saludar-nos i xerrant vaig aprofitar per preguntar:

“Escolta, ja he vist que l’actriu és clienta del teu centre, que guai que et fas amb la jet set!”

Al que em va contestar: “¡Què va! Va venir 3 vegades a fer-se coses gratis i quan li vaig dir de cobrar-li ja no va venir més. Quina jeta!”

Cap de les dues vam veure el retorn de la inversió, no ens va reportar més vendes ni ens va donar més visibilitat. Suposo que ens va cegar que una persona famosa es fixés en el nostre negoci. Tot això per dir-te que ha de ser veritat que els famosos no arriben a final de mes, perquè aquesta noia anava pidolant vestits i manicures…

No dic que tots els famosos siguin iguals, dic que si tens una marca i t’estàs plantejant una col·laboració, compte que no et prenguin el pèl.