"El roce hace el cariño"

Fa anys vaig treballar en un bufet d’advocats.

Bé, era una firma auditora i bufet d’advocats, però jo era a la part d’advocats.

El cas és que, a l’oficina, quan dos treballadors s’embolicaven, hi havia xafardejos pels passadissos.

I era habitual que això passés a la part d’auditoria. T’explicaré el perquè.

Hi ha empreses que estan obligades per llei a auditar-se cada any. Per fer-ho han de contractar els serveis d’una auditoria externa a l’empresa.

La firma auditora contractada mana un parell de treballadors per fer la feina dura de revisió de tota la paperassa. I aquests estan dies i dies repassant tots els números de l’empresa.

El cas i aquí ve el quiz de la qüestió, és que sovint aquestes empreses que s’han d’auditar estan perdudes en algun polígon industrial allà per les Espanyes.

Així que els dos auditors, auditores o binomi mixt, faran el seu treball a Sant Perdut de la Mà de Déu, o qualsevol altre polígon industrial.

I en acabar la jornada laboral se’n van a l’hotel de carretera on s’allotgen, sense res més que fer que xerrar entre ells i prendre unes copes al bar o jugar a cartes a l’habitació.

Imagina’t fer-ho per una o dues setmanes, cada dia.

Imagínate hacer esto por una o dos semanas, cada día.

Esmorzar junts, treballar 8 hores junts, passar la tarda junts, sopar junts i l’endemà tornar a començar.

I és clar, si hi ha una mica de feeling entre tots dos, jo suposo que  és més entretingut auditar-se l’un a l’altre, que jugar al solitari.

En tornar a l’oficina, ja ho feien com a parella o en el cas de no fer-ho públic començaven els rumors pels passadissos: “És clar, tants dies junts, ja se sap que “el roce hace el cariño”.

I què té a veure això amb el màrqueting?

Doncs que si sabem que “amb la fricció arriba la passió” quan més impactes rebin els teus clients potencials més oportunitats tindràs que et comprin.

Això ho explicaré en el curs del proper 3 de març, es diu “Pla d’acció per guanyar més amb el teu negoci”.

Ara hi ha 26 persones inscrites i n’hi haurà més en els propers dies.

El que he fet per captar aquest nombre d’alumnes és auditar, vull dir impactar de manera recurrent a xarxes socials, e-mail màrqueting, una revista en paper i digital, networkings…

Eren canals que ja estaven “calents” perquè la gent em coneix per allà perquè setmana rere setmana faig accions i no deixo que m’oblidin. I ja se sap que si hi ha fregament entre nosaltres al final passa el que passa… Que s’inscriuen al curs.