Activadors de compra

Sabies que hi ha paraules que poden funcionar com a “activadors de compra”?

Aquests activadors són recordatoris de productes o serveis que relacionem amb una marca i que fan que aquesta ens vingui a la ment.

Segons els estudis de Jonah Berger, que explica al seu llibre “Contagioso”: Els pensaments i les idees accessibles porten a l’acció (de compra en aquest cas).

Berger al seu llibre explica el següent:

A mitjans de 1997, l’empresa de llaminadures Mars va notar un inesperat repunt en les vendes de les barretes de xocolata.

Els va sorprendre, perquè no havia canviat la seva estratègia de màrqueting de cap manera. No estaven invertint més en publicitat, no n’havien modificat el preu i no havia dut a terme cap promoció especial.

Tot i això, les vendes havien augmentat.

El que havia passat era que la NASA va enviar una sonda al planeta Mart.

Quan la sonda es va posar finalment al paisatge extraterrestre, tothom es va sentir embadalit i tots els mitjans de comunicació van relatar l’èxit de la NASA.

Les barretes Mars deuen el nom al fundador de l’empresa, Franklin Mars, no al planeta Mart (Mars en anglès).

Tot i això, l’atenció que van dedicar els mitjans de comunicació al planeta va actuar com un activador que recordava a la gent les barretes de xocolata i va fer incrementar les vendes.

Un altre cas d’un activador va ser una famosa campanya antitabac parodiava els emblemàtics anuncis de Marlboro, mostrant un texà que li deia a un altre: “Bob, tinc un emfisema”. Així que, quan ara algú veu un anunci de Marlboro, pensa en el missatge antitabac.

Budweiser va fer el mateix a l’anunci “Whatsapp” i va vincular aquesta salutació tan habitual entre els joves nord-americans amb la cervesa, de manera que cada vegada que algú deia “Whatsapp” li venia al capdavant aquesta marca. Podeu veure l’anunci aquí: https://youtu.be/W16qzZ7J5YQ

I tu? Creus que pots vincular la teva marca a un activador perquè els clients potencials pensin en el teu producte o servei cada vegada que la vegin o l’escoltin?

https://www.amazon.es/gp/product/B00H8YD00I/ref=ppx_yo_dt_b_d_asin_title_o06?ie=UTF8&psc=1